Bästa iPhoneapparna just nu

Vilka som är de bästa apparna till din iPhone är en lista som är så subjektiv som den bara kan bli. Är du någon som bara vill kunna ringa och sms:a på din telefon så är det såklart telefonappen som är viktigast – är det du så behöver du inte denna lista.
Appar
För denna relativt korta lista riktar in sig till de som har ett lite mindre snävt användningsområde. Men kom ihåg att detta bara är undertecknads åsikter, din egen lista kan ju förstås se helt annorlunda ut.

För chatt

Att säga vilken app för chatt och meddelanden som är den bästa är förstås också en subjektiv fråga, men undertecknad tycker att det är två stycken som här sticker ut mer än andra. Det är Whatsapp messenger och det är Kik messenger. De båda är mycket bra, men de skiljer sig åt lite grann eftersom den förstnämnda använder du sammankopplad med ditt mobilnummer och kan således hitta alla dina kontakter som använder appen och skicka gratis meddelanden till dem via Wifi eller ditt mobila nätverk.

Kik däremot är lite annorlunda på så sätt att du istället skapar ett konto och från detta kan skicka meddelanden bara till de kontakter som du godkänt och vice versa. Skillnaden mellan dem båda är alltså att du på den ena kan vara anonym medan den andra är mer som sms men utan kostnad. Man kan nog med säkerhet säga att det är tack vare appar som dessa som sms och mms idag sällan kostar speciellt mycket.

För musik

För musikälskaren så finns det några appar som är viktiga att ha på sin telefon. Först och främst så är ju Spotify en självklarhet och den appen behöver ju inte någon närmare presentation. Andra appar som kan vara bra att ha är någon slags equalizer om du exempelvis tycker att basen inte är tillräckligt tung.

Fler fiffiga appar som har med musik att göra är Soundhound och Shazam, som båda går ut på samma sak, nämligen att lyssna på en kort snutt av en låt och därefter ge dig information om vilken låt det är, vilket album den kommer ifrån och vilken artist det är – och så vidare.