Tips för din nya telefon

Nutidens telefoner har inte samma livslängd som de gamla. De nya är för avancerade och har känsliga delar, de har därmed kortare livslängd. 

Omvårdnad

Din telefon behöver lite omvårdnad för att hålla så länge som möjligt. Du behöver vara försiktig så du inte repar eller krossar skärmen, de är nog de vanligaste problemen för smartphoneägare. Det lättaste sättet är att sätta på ett genomskinligt skydd på skärmen som tar emot smällen om du tappar telefonen eller något tungt på den. Skyddet kommer då att spricka istället för glaset under. Det finns också skydd för baksidan av mobilen. Många mobiler idag har glas eller blanka baksidor och de kan lätt repas när telefonen ligger i fickan eller handväskan med smuts och nycklar. Skyddet ser också till att dämpa mot stötar så mobilen inte går sönder lika lätt.

Vad är du ute efter?

Alla mobiler och märken satsar inte på samma saker. En del fokuserar på långa batteritider, andra vill skapa mobilen med den allra bästa kamera och vissa anser att telefonen ska ha den bästa grafiken och prestandan. Fundera på vad du vill ha i telefonen, vad ska fungera bäst och vara fokuset? Vill du ta superbra bilder? Vill du slippa ladda mobilen varje kväll? Eller vill du ha en telefon som är snabb och lättnavigerad? Det kan vara svårt att veta vad en mobil har att erbjuda bara genom att läsa de tekniska specifikationerna. Gå in på en butik som säljer mobiler och prata med personalen. De kan visa modellerna som uppfyller dina krav och ligger inom din budget.