Skydda din iPad

För att din iPad ska räcka länge är det viktigt att hantera surfplattan varsamt och följa de instruktioner som tillverkaren gett. Här kommer några tips som hjälper dig ta bättre hand om en ”padda”.

Använd fodral och rengör din iPad

iPad-skärmen är tillverkad av ett glasmaterial och även om den trots detta är relativt tålig så kan den lätt gå sönder om du råkar tappa den på ett hårt underlag. Om det värsta skulle hända och glasytan spruckit så undvik att röra vid den och sluta använda surfplattan genast. Är du orolig för att glasytan ska repa sig bör du köpa ett fodral. Fodral och skal till surfplattor är inte bara dekorativa, de finns i flera storlekar och har olika funktioner: allt från stöttålig till vatten- och dammavvisande.

När du ska rengöra din surfplatta så får du stänga av den först och koppla ur alla kablar. Använd dig av en mjuk luddfri duk som finns att hitta i många affärer där det säljs surfplattor och datorer. Fukta duken lite lätt med vatten men undvik kabelöppningarna när du rengör. Enklare än så är det inte. Du behöver inget rengöringsmedel och speciellt inte sådant som innehåller alkohol då det kan skada surfplattan. Eftersom skärmen också har en fettavvisande ytbehandling är det lätt att få bort fettfläckar från händer med hjälp av den luddfria duken.

Undvik extrema temperaturer

På platser där det förekommer höga och låga temperaturer ska man undvika att använda sin iPad. 0 till 35 grader brukar vara de optimala förhållandena. Vid låga eller höga temperaturer kan batteritiden påverkas eller så slutar iPad för en stund att fungera som den borde göra. Vid större temperaturförändringar kan det dessutom bildas kondens inuti apparaten. Då temperaturen i en parkerad bil kan uppnå ännu högre grader än utomhus får du se till att inte glömma din iPad i bilen.