Bra tillbehör till iPhone

iPhone

Vår smartphone har de senaste åren blivit en het konkurrent till hunden om titeln vem som är människans bäste vän. Här tänkte vi skriva om några bra tillbehör du kan skaffa till din telefon med äpple på.

Extraladdare

Det första vi kommer att tänka på är inte oväntat att införskaffa sig en extraladdare eller åtminstone en extra laddningskabel till sin iPhone. Det är lätt hänt att den rackarns kabel går av precis där själva laddningskontakten sitter på kabeln – inte minst på den äldre typen av kablarna, ni vet de med bredare kontakt. De nyare kablarna tycks vara lite tåligare.

Men oavsett vilket så kan det vara en god idé att skaffa en eller ett par extrakablar (de är inte så dyra) som man kan ha liggandes exempelvis i väskor och liknande. Har man råkat glömma laddaren hemma så har man lösningen på problemet redan klart.

Skydd

Ett skydd är en annan sak som vi faktiskt vill hävda att du inte bör vara utan om du är det minsta rädd om din telefon. Tyvärr är inte telefonerna idag vad de en gång i tiden var när du i princip kunde slänga ner din Nokia 3310 i asfalten, varpå du kunde plocka upp den, sätta ihop skalet igen och ingen skada skedd. Idag räcker det tyvärr ofta med att tappa ner telefonen från låg höjd på något inte tycks vara alltför hårt underlag.

Därför är det att föredra att införskaffa något slags skydd som du fäster runt telefonen. Det finns en hel del olika varianter på marknaden idag och med lite olika funktion (men med samma grundfunktion – att skydda telefonen förstås). Men det finns exempelvis sådana som fungerar som ett kombinerat skydd och plånbok, sen finns de skydd som är som ett helt skal runtom, dessa passar kanske framförallt för de som redan vet med sig att de kommer att tappa telefonen i backen.

Integrerade appar

Med integrerade appar så syftar vi till tillbehör som använder sig av telefonens mjukvara till sin funktion. Om de två tidigare tillbehören handlar mer om telefonens funktionsduglighet så är dessa tillbehör mer för roliga eller användbara funktioner. Exempelvis så finns sensorer du fäster i skon för löpträning, pulsmätare som du kopplar till telefonen, eller varför inte en blodtrycksmätare?

 

Träning

Det finns många appar att använda till sin iPhone för att hålla sig ajour med träningen, mäta resultat och se vilka framsteg man gör. En användbar variant är appen Hälsa som redan finns installerad i telefonen. För att komplettera sina resultat och mäta även sömn, hjärtslag och så vidare istället för att bara mäta steg och distans så kan man köpa till en Apple Watch eller någon av de andra aktivitetsklockorna som är kompatibel med iPhone.

Det finns många varianter på marknaden så läs på så att du får den modell som passar dig. Vill du bara ha klockan till att mäta resultat och få fram träningsfakta eller vill du även kunna läsa sms och se vem som ringer, kanske till och med svara med klockan? Det finns alla möjliga varianter det är bara frågan om hur mycket pengar man vill lägga på den och vilka egenskaper den ska ha.