iPhone 5S

För många fungerar telefonen idag som statussymbol, kommunikationsverktyg såväl som accessoar. Föregångare i smartphonebranschen under de senaste åren är Apple, ända sedan Steve Jobs presenterade sina första versioner av iPhone 2007.

iphone-5sJobs lyckades skapa en media hype runt iPhone som aldrig tagit slut. Med tanke på att iPhone alltid har legat en bit före sina konkurrenter ifråga om såväl design som teknik och användarvänlighet, kan man anse uppmärksamheten rimlig. Under de senaste åren har Apple blivit världens högst värderade företag även om Facebook nu hotar att gå om.

iPhone 5S

iPhone 5S är en uppgraderad version av iPhone 5 och lanserades 2013. Den har samma typ av skärm som föregångaren och samma mått. Skillnaden är att den nya telefonen har en fingertrycksavläsare och en ny kamera som är försedd med en tvåfärgsblixt. På insidan har också en uppgradering skett med en 64bitars-processor och en egen krets för lokaliseringsprocesser. Telefonen levereras med operativsystemet iOS7.

Appar

I telefonen ingår också nya versioner av iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote. Apparna för e-post, surf, sms och FaceTime-samtal finns kvar tillsammans med en app som hjälper dig att hitta nya appar.

Telefonen ska förstås omgärdas med ett vackert skal. Det har två funktioner: skydd och design. iPhone 5s Case är skräddarsydd för att passa iPhone. Den är tillverkad av läder i högsta klass och med matchande färger. På insidan finns en mjuk yta av mikrofiber för skydd av telefonen.

Skydd

Det viktigaste skyddet består i att man hanterar sin iPhone5S med varsamhet. Den är både känslig för yttre påverkan som fall, slag, vatten, fukt och värme. Särskilt gäller det skärmen som trots att den är robust, kan skadas. Skulle olyckan ändå vara framme så finns det hjälp att få. Vi har tidigare skrivit om hur man går tillväga för att hitta reservdelar och reparera sin iPhone. Vill man göra det själv, krävs framförallt tålamod och noggrannhet.