Vi är alla beroende av att vara mer eller mindre konstant uppkopplade i dagens samhälle. Inte minst gäller det telefonen där vi vill både kunna nås, och nå ut, nästan hela tiden. Innan smartphones blev standard hade mycket arbete lagts på att förlänga tiden som en telefon kunde behålla sin laddning.
I och med att en smartphone nu kräver mycket mer energi för att hålla igång touchscreen, appar, surf och så vidare så har laddning återigen blivit ett problem. Det finns dock en del man kan göra själv för att förebygga urladdning.
- Om du märker att enheten blir varm när du laddar den, ta då av fodralet innan du laddar. Vissa fodral kan göra att enheten blir för varm under laddningen, vilket kan försämra batterikapaciteten.
- Ställ in skärmens ljusstyrka. Om du drar ned ljusstyrkan bara litet kan du förlänga batteritiden väsentligt.
- Ha alltid Wi-Fi aktiverat. Wi-Fi drar betydligt mindre batteri än ditt mobila nätverk.
- Uppgradera operativsystemet regelbundet. iOS 8 är utformat för att vara den strömsnålaste versionen av iOS någonsin. Vill man förstå hur mycket batteri olika appar kräver finns avancerade funktioner i iOS 8 för att analysera detta.
Vad man än gör är förstås det bästa alternativet att se till att telefonen får laddning med jämna mellanrum. För att inte riskera att glömma eller förlora sin enda laddare är det bra att ha fler, kanske en hemma och en på jobbet samt kanske en som man har när man reser. Bra priser på laddare kan man hitta hos Equipit.se. Här kan du hitta laddare som passar oavsett iPhone-modell.
Ska telefonen stängas av under en längre period rekommenderar Apple att detta sker vid cirka 50 % laddning. Förvarar du enheten med batteriet helt urladdat finns det risk att batteriet övergår i ett tillstånd av djup urladdning, vilket gör att det inte kan laddas upp alls.