Underhållning i mobilen

Med en ny och fräsch iPhone 6 (som vi antar att du har köpt vid det här laget) är det dags att hitta den ultimata underhållningen så att mobilen ersätter både teven och datorn. 

Se film

Att se film på telefonen är så klart lika lätt som att se det på teven. Men du behöver inte alltid skaffa Netflix för att kunna se serier och filmer. Om du har en massa videoklipp på datorn kan du ladda ned programvaror som kopplar ihop telefonen och datorn: du kan streama dina egna videoklipps utan att behöva sitta framför datorn.

Det finns också streamingtjänster online som är helt gratis, där du kan titta på filmer och teveserier. Dock måste hålla sig uppdaterad inom lagstiftningen i Sverige. I dagsläget kan man inte säga att det är olagligt att streama videoklipp på internet, men det är så klart bättre för upphovsrättsinnehavaren ifall man betalar för att se på deras verk.

Spela spel

Du kan numera spela episka äventyr på telefonen, inte bara enkla saker som snake och pong såsom det var i början av telefonutvecklingen.

Ett sådant äventyr är The Journey Down av svenska företaget SkyGoblin. Det finns en del ett och del två. Det är ett peka-och-klicka-spel där du följer med på ett mystiskt äventyr. Det är en app som kostar runt 30 kronor, vilket man får säga är väldigt billigt med tanke på att du får ett helt spel!